Koldtvandsrejer med hummermayo, syltede sennepsfrø, rødløg og hvide asparges
– 500 g koldtvandsrejer eller Chilerejer
– En bakke cherrytomater, skyllet og skåret i kvarte både
– En bakke feldsalat, skyllet
Hummermayo
– 50 g hummerfond
– 50 g tomatkompot
– 50 g æggeblommer
– 20 g hvidvinseddike
– 350 g neutral olie
- Alle ingredienser på nær neutral olie blendes sammen.
- Olien tilsættes derefter langsomt mens blenderen kører
Syltede sennepskorn
– 50 g sennepskorn
– 200 g eddike
– 50 g vand
- Giv ingredienserne et opkog.
- Hæld på et patentglas og lad trække i to dage.
Syltede hvide asparges
– 500 g hvide asparges
Syltelage
– 350 g æbleeddike
– 350 g sukker
– 350 g vand
– 50 g frisk estragon
– 10 g salt
– 4 stk. laurbærblade
- Skræl de hvide asparges.
- Lagen koges op og hældes over de hvide asparges.
- Lad trække i 24 timer.
Syltede rødløg
– 5 stk. rødløg
Syltelage
– 250 g eddike
– 250 g sukker
– 250 g vand
– 20 g salt
- Rødløgene pilles og skæres i tynde både.
- Lagen koges op og hældes over rødløgene.
- Lad trække i 12 timer.
Hummermayo
– 50 g hummerfond
– 50 g tomatkompot
– 50 g æggeblommer
– 20 g hvidvinseddike
– 350 g neutral olie
- Alle ingredienser på nær neutral olie blendes sammen.
- Olien tilsættes derefter langsomt, mens blenderen kører.
Smilende vagtelæg
– 8 vagtelæg
- Kog vand op i en gryde med rigelig salt.
- Læg æggene ned i gryden og kog dem i 2,5 minut.
- Hæld derefter straks koldt vand i gryden og kort efter er de klar til at blive pillet.