Rejecocktail

med koldtvandsrejer, hummermayo, syltede sennepsfrø, rødløg og hvide asparges

Scroll

Koldtvandsrejer med hummermayo, syltede sennepsfrø, rødløg og hvide asparges

– 500 g koldtvandsrejer eller Chilerejer

– En bakke cherrytomater, skyllet og skåret i kvarte både

– En bakke feldsalat, skyllet

Hummermayo
– 50 g hummerfond
– 50 g tomatkompot
– 50 g æggeblommer
– 20 g hvidvinseddike
– 350 g neutral olie

  • Alle ingredienser på nær neutral olie blendes sammen.
  • Olien tilsættes derefter langsomt mens blenderen kører

Syltede sennepskorn
– 50 g sennepskorn
– 200 g eddike
– 50 g vand

  • Giv ingredienserne et opkog.
  • Hæld på et patentglas og lad trække i to dage.

Syltede hvide asparges
– 500 g hvide asparges

Syltelage
– 350 g æbleeddike
– 350 g sukker
– 350 g vand
– 50 g frisk estragon
– 10 g salt
– 4 stk. laurbærblade

  • Skræl de hvide asparges.
  • Lagen koges op og hældes over de hvide asparges.
  • Lad trække i 24 timer.

Syltede rødløg
– 5 stk. rødløg

Syltelage
– 250 g eddike
– 250 g sukker
– 250 g vand
– 20 g salt

  • Rødløgene pilles og skæres i tynde både.
  • Lagen koges op og hældes over rødløgene.
  • Lad trække i 12 timer.

Hummermayo
– 50 g hummerfond
– 50 g tomatkompot
– 50 g æggeblommer
– 20 g hvidvinseddike
– 350 g neutral olie

  • Alle ingredienser på nær neutral olie blendes sammen.
  • Olien tilsættes derefter langsomt, mens blenderen kører.

Smilende vagtelæg
– 8 vagtelæg

  • Kog vand op i en gryde med rigelig salt.
  • Læg æggene ned i gryden og kog dem i 2,5 minut.
  • Hæld derefter straks koldt vand i gryden og kort efter er de klar til at blive pillet.

Anretning

Læg feldsalat i bunden af en renset kammuslingeskal.

Anret rejer ned i skallen sammen med cherrytomater og vagtelæg.

Syltede rødløg, sennepskorn og asparges kommes ovenpå.

Til sidst pyntes retten med hummermayo.

Serveres med et godt stykke brød og en citronbåd.

– Velbekomme