Rejemad

på smørristet rugbrød med syltede vagtelæg, brændte løg og urtemayo

Scroll

Rejemad på smørristet rugbrød med syltede vagtelæg, brændte løg og urtemayo

– 300 g koldtvandsrejer

Syltede vagtelæg
–  18 vagtelæg
– mørk soyasauce

  • Kog vagtelæg i 2,5 min og køl dem ned med koldt vand med det samme.
  • Når ægget er koldt, trykkes skallen let så den krakelerer.
  • Æggene lægges nu i mørk soyasauce i mindst 24 timer, og gerne op til 10 dage.

Syltede brændte løg
– 3 stk zittauerløg

Syltelage
– 300  g vand
– 300 g sukker
– 300 g eddike
– 20 g salt
– evt. lidt sylteurter

  • Løgene skæres igennem på langs og pilles.
  • Derefter steges de på en brandvarm tør pande indtil de er let brændte på den ene side.
  • Fjern løgene fra panden og skær nu roden på løget fra.
  • Giv syltelagen et opkog, og hæld den varme lage over de brændte løg.
  • Lad dem stå i mindst 2 døgn. De kan holde sig på køl i 3 mdr.

Urtemayo
– 20 g frisk estragon
– 20 g frisk persille
– 20 g frisk purløg
– 20 g frisk dild
– 180 g neutral olie

– 30 g æggeblomme
– 30 g æbleeddike
– 5 g salt

  • Urterne blendes sammen med olien og varmes op til 70 grader i 5 min. Lad derefter stå at trække i 24 timer.
  • Sigt olien ned i en plastikbeholder og sæt den i fryseren. Efter 3-5 timer er vandet i bunden af beholderen frosset og olien kan nu hældes fra.
  • Æggeblomme røres nu sammen med æbleeddike og salt.
  • Tilsæt urteolien langsomt til æggemassen mens du pisker. Æggemasse og olie skal være stuetemperatur for at sikre den ikke skiller.
  • tilsæt yderligere neutral olie hvis konsistensen ønskes fastere.
  • Urtemayoen kommes i en frysepose og et lille hjørne klippes af, så den kan presses ud.

Anretning

Rist rugbrød i smør på panden.

Læg 1-2 stk. hjertesalatblade oven på brødet og derefter 75 g koldtvandsrejer.

Pil to syltede vagtelæg og del dem midt igennem. De lægges på rejerne med blommen opad.

To af de brændte og syltede løgbåde stilles op af rejemaden.

Sprøjt nu lidt af urtemayoen ned i løgbådene og rundt på rejerne.

Pynt af med dild og en citronbåd.

– Velbekomme